Home

Tumisan Bonda - Pes Masakan
641 posts
1,821 followers
846 following
🍽 15 minit siap 🍽 Saiz hidangan untuk 5-8 orang makan 🍽 Tidak perlu menumis 🍽 Dapur tidak berminyak www.tumisanbonda.com Untuk pembelian sila tekan👇🏼 https://shopee.com.my/aha916
  • 3
  • 0
  • 10
  • 0
  • 14
  • 0
  • 5
  • 0
  • 5
  • 0
  • 8
  • 0

 

Berikut adalah senarai Pes Masakan Tumisan Bonda

  1. Pes Portugis Gril
  2. Pes Rendang Istimewa
  3. Pes Asam Pedas Bonda
  4. Pes Masak Lemon Berempah
  5. Pes Kari Ikan Mamak
  6. Pes Kari Ayam Mamak
  7. Pes Masak Lemak Cili Padi
  8. Pes Masak Ros
  9. Pes Nasi Goreng Menangis
  10. Pes Mee Udang Penang
  11. Pes Sup Bakso
  12. Pes Bihun Singapore

Kelebihan Pes Masakan Tumisan Bonda

  • Mudah – Semua orang boleh memasak dengan Pes @tumisan_bonda
  • Cepat – Masakan siap dalam 15 minit
  • Tidak perlu menumis
  • Boleh masak 1-1.4kg daging / ayam / seafood
  • Saiz hidangan untuk 5-8 orang makan
  • Lengkap dengan pelbagai rempah dan ramuan – tak perlu cari ramuan dipasar
  • Rasa asli masakan Malaysia
  • Sesuai dijadikan hadiah untuk orang tersayang / doorgift utk Majlis Kahwin

KLIK SINI untuk beli.

Selamat datang ke Dunia Masakan Tumisan Bonda dimana kerja memasak adalah semudah ABC.

Percayakah anda nilai kasih sayang dan keharmonian rumah tangga bermula dari dapur? Ikatan dan hubungan antara suami isteri, ibu bapa dan anak2, adik beradik dan rakan taulan dapat dieratkan dengan menjamu makanan. Paling terbaik bila makanan itu dimasak dengan air tangan kita sendiri. Air tangan ibulah yang paling memberi kesan ke dalam jiwa anak2.

Pes Sekilo Tumisan Bonda amat mudah dan lazat sama seperti Air Tangan Ibu

Kenapa dipanggil sekilo?

Kerana setiap pes / perencah masakan Tumisan Bonda boleh memasak sekilo daging, ayam, ikan, udang dan sotong. Secara tidak langsung mampu menghidang 5-8 orang makan.

Percaya tak anda bahawa Pes Sekilo Tumisan Bonda ini telah membantu menyiapkan 80% kerja memasak anda?

Pes kami lengkap dengan pelbagai ramuan dan rempah. Cuma masukkan pes dan tambah air/susu cair bersama bahan mentah anda dan masak. Tidak perlu menumis. Berbaloi bukan?

Berikut adalah senarai Perencah / Pes Sekilo Tumisan Bonda;

  • Portugis Gril (Shellout / Ikan bakar)
  • Asam Pedas Bonda (Melaka & Johor)
  • Ayam / Daging Lemon Berempah
  • Kari Ikan Mamak
  • Kari Ayam / Daging Mamak
  • Masak Ros
  • Rendang Istimewa
  • Nasi Goreng Menangis
  • Masak Lemak Cili Padi
  • Mee Udang Penang

PORTUGIS GRIL (PES IKAN BAKAR)

Salah satu pes Laku Keras kami ialah Pes Portugis Gril @ Potuguese Grill. Macam-macam boleh buat dengan Pes Portugis Gril ni seperti Kukus, Gril, Panggang. Kukus, Gril, Panggang.. Tak tipu. Semua boleh buat. Yang penting sedap.

FACEBOOK POST

AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda

Homemade Paste yg lazat seperti tumisan BONDA didapur. Menjual pelbagai pes masakan seperti PORTUGUESE GRILL, AYAM LEMON BEREMPAH, RENDANG PREMIUM dan lain-lain.
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
Dengan menggunakan pes masakan homemade ini, selain menjimatkan masa ibu-ibu juga boleh berehat lebih lama memandangkan semua kerja sudah siap dan tak perlu lagi untuk mengupas, menumbuk dan mengisar cili, bawang, halia, serai dan sebagainya.

Dah hadiahkan ke Pes Tumisan Bonda pada ibu atau isteri tersayang anda?
Apa lagi? Wasap Kak Shima lekas.
https://api.whatsapp.com/send?phone=60173619100

tumisanbonda.com

#pesmasakan #pessedap #tumisanbonda #pes #pesmasaklemak #resepi #resepisedap #resepiibu #resepichef
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
Mari2 set reminder untuk grab 30% voucher dan Free Shipping. Kami dah bagi discount 20% + voucher 30% off + Free Shipping. Nampak tak betapa jimatnya kalau tgk Shopee Live?
Tunggu apa lagi? Khamis 14Nov19 jam 1pm tgk kami punya Shopee Live tau.. kami ulang balik formula;
Discount 20% + Voucher 30% + Free Shipping = Mak mertua puji masakan anda sedap.

https://shopee.com.my/aha916

#shoppelive #tumisanbonda #pesmasakan #agentwanted #pessedap #mudahmasak #sayasukamasak #ejenwanted
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
Kami menerima tempahan berskala besar untuk pes2 seperti berikut;

1. Portugis Gril
2. Masak Lemon Berempah
3. Kari Ikan Mamak
4. Rendang Istimewa
5. Masak Ros
6. Masak Lemak Cili Api
7. Asam Pedas Bonda
8. Nasi Goreng Menangis
9. Mee Udang Penang
10. Kari Daging Mamak
11. Bihun Singapore

Mcm mana? Tak teringin nak ada produk dengan Jenama Sendiri?
Sudah semestinya harga murah kebabom kami berikan. Cepat2 wasap Kak Shima 0173619100.

#tumisanbonda #pesmasakan #ejenwanted #privatelabel #oem #perencah #mudahmasak #kiosk #foodcourt
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
Nak rasa pengalaman Nasi Daging Ayaq Asam bergerak2 diatas pinggan dan masuk terus ke halkum anda? Harga Promo RM6 aje tau. Jangan buat pasai..
Boleh wasap Kak Shima 0173619100. 🤤🤤🤤
Area Berjaya Park, Seksyen 32 Shah Alam.

tumisanbonda.com

#tumisanbonda #pesmasakan #foodporn #makan #makanbanyak #makananhits #makanapa #maluapabossku #sedapgiler #makananviralmalaysia #makananmelayu #pesmasakan #sukamasak #sayasukamasak #sayasukamakan #sayasukamasakuntukfamilysaya #makanan #ejen #ejendiperlukan #ejenwanted #produkbumiputera #produktempatan #halalmalaysia #produkhalal #halal #barangdapuronline #barangdapurmurah
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda
AHA's Kitchen - Pes Masakan Seenak Tumisan Bonda